Cultura 16/08/2011

48.000 persones visiten, en un mes, l'exposició de Català Roca a la Pedrera

La retrospectiva del fotògraf, que tancarà les portes el 25 de setembre, ja s'ha convertit en una de les exposicions amb més èxit de les que ha organitzat Catalunya Caixa

Redacció
1 min
Dues joves juguen a posar pel fotògraf a La Guardia . Toledo, c. 1960, en una de les imatges de la postguerra espanyola.

BarcelonaAl cap d'un mes d'haver obert les portes al públic, Català Roca ja és una de les exposicions de més èxit que ha organitzat Catalunya Caixa a la Pedrera. En només quatre setmanes ja l'han visitada 48.000 persones. La mitjana de visitants setmanals, 12.000, supera la d'altres exposicions que també van tenir un ampli suport del públic, com Mariscal a la Pedrera i Maillol. Català Roca estarà oberta fins al 25 de setembre.

Amb aquesta exposició, l'espectador es pot endinsar en una nova lectura de la feina de Francesc Català Roca. El comissari, el fotògraf Chema Conesa, ha investigat més de 200.000 negatius i els 17.000 fulls de contacte de l'arxiu del fotògraf, dipositat al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, per mostrar obres atípiques. El 30% de les prop de 200 fotografies exposades són inèdites o poc conegudes. La mostra està dividida en dues parts, la primera dedicada a la fotografia documentalista dels anys cinquanta i seixanta, i l'altra, a la fotografia d'arquitectura. L'espectador hi pot veure, a més, una sèrie d'objectes i materials de treball del fotògraf.

A partir del realisme de les imatges, Català Roca va renovar la fotografia espanyola dels anys cinquanta. Va capturar amb mestria la vida quotidiana amb instantànies que són tant documents històrics com testimonis de la memòria col·lectiva d'aquells anys.

stats