ART
Cultura 29/11/2011

Catalunya i Balears convoca el concurs per anar a la Biennal d'Arquitectura de Venècia del 2012

L'Institut Ramon Llull decidirà el comissari del projecte al febrer i a l'agost se celebrarà la mostra. El pressupost és de 350.000 euros, la meitat del que ha costat ser a la Biennal d'Art

Ara
1 min

BarcelonaL'Institut Ramon Llull (IRL) ha fet aquest matí el pimer pas per ser presents a la 13a Biennal de Venècia d'Arquitectura del 2012. S'ha convocat el concurs per trobar el comissari que elaborarà el projecte que s'hi exposarà dins els Eventi Collaterali, tal com havia avançat l'ARA, a finals del mes d’agost de l’any vinent. L'objectiu de l'IRL és potenciar l'arquitectura catalana a l'estranger, en un moment que aquest disciplina, "que és cultura" –ha remarcat avui Vicenç Villatoro, president de l'IRL–, està passant per un moment magre. El president del Col·legi d'Arquitecte de Catalunya ha xifrat en un 10 o 20% l'activitat que hi ha en el sector comparat en només cinc anys enrere.

L'espai català tindrà 250 metres quadrats i el projecte que s'hi inclogui haurà de "vehicular algun tipus de reflexió o tesi original i oportuna en el contect de crisi actual". Avui s'obre el plaç per presentar candidatura i un jurat entre experts i institucions decidirà 5 propostes perquè siguin desenvolupades. L'1 de febrer es decidirà quina d'aquestes va a Venècia.

El pressupost d'aquesta primera experiència catalano balear a la Biennal d'Arquitectura –que sumada a la d'Art donarà una presència catalana a nivell internacional permanent– és d'un total de 350.000 euros (dels quals 225.000 són per a producció de l'exposició). Les anterioirs experiències en la secció d'Art de la Biennal havien set força més cares: el 2009 el projecte va costar un milió d'euros i el del 2011, 750.000.

stats