Música
Cultura 14/06/2012

Catalunya celebrarà el bicentenari de Wagner amb un any d'activitats

El Festival de Bayreuth al Liceu enceta els actes que inclouen cicles de conferències, de cinema, una cantada de corals de tot Catalunya, una exposició a l'Arts Sant Mònica i concerts als principals coliseus catalans

Acn
1 min
Els organitzadors del Bicentenari de Wagner 2013

Barcelona25 entitats culturals de Catalunya s'han unit per commemorar els 200 anys del naixement de Wagner. El projecte, que lidera l'Associació d'Amics del Liceu, començarà al setembre d'aquest any i s'allargarà fins al setembre del 2013. En la presentació de la programació, Joan Francesc Marco, director general del Teatre del Liceu, ha assegurat que "Barcelona i Catalunya són un país i una ciutat wagneriana". De fet, un dels objectius és fer èmfasi en la influència que va deixar Wagner a Catalunya.

Per fer-ho s'han organitzat diferents activitats durant l'any. D'entre els més destacats: les òperes escenificades del Festival de Bayreuth que es faran al Gran Teatre del Liceu al setembre, l'exposició 'Wagner i les arts' al Centre d'Art Santa Mònica on s'esposaran panells històrics d'Adrià Gual que decoraven l'Associació Wagneriana de Barcelona o el cicle de cinema wagnerià a la Filmoteca. Al maig es farà una cantada de corals d'arreu de Catalunya (el 26 de maig) de Tannhäuser just 150 després que s'interpretés per primer cop a Catalunya i de cara a l'estiu de l'any que ve es clourà la commemoració amb concerts de pes al Palau de la Música, al Liceu ('Rienzi'), a L'Auditori i al Festival de Peralada. L'agenda d'activitats es farà pública al web del Bicentenari Wagner.

stats