Cultura
Cultura 07/01/2012

Catalunya exporta la nova tecnologia de so "3D" a sales de cinema de tot el món

La companyia Imm Sound ha desenvolupat una tecnologia de "so immersiu" que s'ha començat a instal·lar a pantalles d'Àsia, Europa i Amèrica

Efe
1 min

BarcelonaDesprés de la imatge en 3D, arriba ara el so en tres dimensions. La empresa Imm Sound, una start up del districte 22@ de Barcelona, ha desenvolupat una tecnologia que podria suposar la següent revolució sensorial en el cinema, "una experiència sonora en tres dimensions", segons asseguren els responsables de la firma.

"El so és natural, com si estiguessis davant la realitat, i no es distribueix per canals" –explica Vicente López, el president de l'empresa. Amb el so de la pluja, per exemple, tens la sensació d'estar just a sota". Mentre que ara el cinema s'ofereix en un sol pla, segons López la "plataforma immersiva" creada per Imm Sound reprodueix amb hiperresolució el camp acústic en la sala de forma natural, fins i tot les reverberacions, creant "una nova dimensió sonora".

La companyia ha equipat ja 20 sales amb aquest sistema, i ha hi ha més de seixanta en projecte. A Catalunya, els únics cinemes amb aquest sistema són els cinemes FULL HD de Cornellà. A Europa, la companyia ha equipat sales del grup Odeon/UCI/CINESA i de la multinacional Gaumont-Pathé.

Una de les primeres pel·lícules amb so en 3D s'estrenarà l'any vinent. L'empresa, però, encara no vol revelar el títol de la cinta, tot i que ja es prepara per obrir tres estudis de mescles: un a Barcelona, un altre a Los Angeles i el tercer a Pequín.

stats