Gastronomia
Cultura 03/01/2011

Catalunya lidera el projecte Km 0 de Slow Food

D'un total de 59 establiments, Catalunya és la comunitat més representada, amb 25 restaurants

Ricard Martin
1 min
Allium

BarcelonaSlow Food Espanya ha fet públics els cuiners i restaurants inclosos en el distintiu Km 0 del curs 2010-2011. Són un total de 60 cuiners i 59 restaurants que apliquen els criteris que exigeix aquest moviment internacional per potenciar la producció d'aliments de proximitat i qualitat.

La comunitat més representada segueix essent Catalunya, amb 25 establiments, 12 d'ells a Barcelona, seguida del País Basc. Igualment, compten amb un o més restaurants València, Saragossa, Mallorca, Alacant i Astúries.

Els criteris que exigeix Slow Food als restaurants per incorporar-se al Km 0 són aquests: han de comprar directament a tres productors, com a mínim, que es trobin en un radi de 100 quilòmetres del restaurant, i en la seva carta han d'incloure, com a mínim, cinc plats considerats Km 0. Un plat d'aquestes característiques ha de comptar amb un 40% d'ingredients comprats a productors propers i l’altre 60% ha de correspondre a productes ecològics.

Amb aquest projecte es pretén contribuir a reduir l'emissió de CO2 a l'atmosfera que provoca el transport d'aliments i a mantenir el teixit econòmic agroalimentari local. Al mateix temps, els restaurants inclosos en el Km 0 són un aparador idoni per als productes de proximitat, que en molts casos es troben en risc de desaparició.

stats