Cinema
Cultura 25/07/2012

Celebren un funeral simbòlic per Cinecittà

Una trentena de treballadors dels llegendaris estudis han protestat així pel pla industrial que preveu la construcció d'hotels i un parc temàtic a les instal·lacions on es van rodar films tan mítics com 'Ben-hur' o 'La dolce vita'

Efe / Ara
2 min

BarcelonaAmenaçat de desaparició per l'especulació i un pla industrial que preveu la construcció d'hotels i un parc temàtic, els mític estudis cinematogràfics Cinecittà viuen temps d'incertesa. Una trentena de treballador de l'estudi han decidit aquest dimecres d'una forma ben original, i han celebrat un funeral simbòlic pels estudis.

"Volen construir hotels i piscines per cridar l'atenció de les productores estrangeres, però mentrestant anuncien externalitzacions i reducció dels llocs de treball", ha afirmat un dels treballadors. "És absurd, com si a Roma no hi hagués prou llocs per dormir". "Són 70 anys fent cinema en aquest espai –afegia un altre treballador–, i el millor de tot és que els propietaris diuen que fan tot això en nom del cinema".

Als treballadors se'ls ha comunicat que 50 dels tècnics d'escena que actualment treballen als estudis hauran de treballar a la construcció del parc temàtic. A més, el pla industrial preveu l'acomiadament de 20 treballadors i el trasllat de 6 tècnics a una societat externa. 90 tècnics més passarien a dependre de la multinacional nord-americana American Deluxe, i 45 treballadors més desconeixen el seu futur.

Cinecittà va ser l'epicentre de l'edat daurada del cinema italià, i pels estudis van passar directors com Rossellini, De Sica, Visconti i, sobretot, Federico Fellini, que el va utilitzar per a bona part de les seves pel·lícules. Als estudis també es van rodar grans superproduccions dels anys 50 com 'Ben-hur' o 'Quo Vadis?', i més recentment, el film de Martin Scorsese 'Gangs of New York' i la sèrie d'HBO 'Roma'. A Cinecittà hi ha l'estudi 5, el preferit de Fellini, i un dels més grans d'Europa, que fa unes dies va patir un incendi.

stats