Política cultural
Cultura 02/07/2012

El Cercle de Cultura demana que no s'augmenti l'IVA als productes culturals

Els beneficis de l'increment impositiu "serien molt inferiors als perjudicis que generaria"

Efe
1 min

BarcelonaEl Cercle de Cultura ha demanat a la Generalitat, els ajuntaments, els agents culturals i els mitjans de comunicació "la màxima complicitat i l'esforç més enèrgic" per evitar que el govern espanyol augmenti l'IVA reduït, la qual cosa afectaria la major part dels productes culturals.

En un comunicat fet públic aquest dilluns, el Cercle subratlla que l'IVA reduït possibilita més accessibilitat a tots els béns culturals, mentre que si s'augmentés l'impost, els beneficis "serien molt inferiors als perjudicis que generaria". Recorden els responsables de l'entitat que en tota la Unió Europea "la consideració de la cultura com a bé fonamental suposa el manteniment de tipus d'IVA protegits. Es tracta d'una política de suport al ciutadà per facilitar-li l'accés a la cultura i l'art", precisen.

Entenen que un increment d'aquest impost "implicaria una càrrega difícilment suportable, a causa de la seva repercussió en una baixada del consum, i més quan aquests sectors ja han estat afectats per reduccions pressupostàries molt importants". Si la mesura s'acabés fent realitat, "inevitablement recauria sobre el preu final dels productes culturals, i això alteraria negativament el fràgil equilibri entre oferta i demanda de béns de continguts culturals nacionals".

stats