Cultura 22/05/2012

Cesc Gelabert estrena una "retrospectiva de futur" de la seva trajectòria al Teatre Lliure

El coreògraf català ballarà en solitari vuit peces pròpies a l'escenari de la sala Fabià Puigserver. Tres d'elles les ha creat per aquest espectacle

Ara
1 min
El coreògraf i ballarí Cesc Gelabert / ROS RIBAS

BarcelonaEl coreògraf i ballarí Cesc Gelabert afirma que necessita crear per a la seva companyia, i per a altres, per no avorrir-se. De tant en tant, però, necessita treballar en solitari per tornar a l'essència de la seva creativitat. En els darrers anys el creador de 'Belmonte' ha introduït un vessant divulgatiu i pedagògic dins el seu treball amb l'espectacle 'Un dia amb el públic', i ara ha estirat el fil d'aquesta comunicació amb els espectadors per prensentar els diferents solos que formen 'Cesc Gelabert V.O.+', l'espectacle que estrena aquest dijous al Teatre Lliure.

'Cesc Gelabert V.O.+', Cesc Gelabert ha recuperat quatre dels solos que ha creat des del 1982 ('Preludis', 'Al Capone', Lágrimas negras' i 'Funny Valentine') i ha creat tres peces noves. Abans de posar-se a ballar cadascuna de les obres oferirà una breu introducció sobre cadascuna d'elles. Hi haurà, assegura, alguna sorpresa. "M'agrada dir que aquest espectacle és un retrospectiva de futur", diu el coreògraf, i afirma, també, que estar sol damunt l'escenari li permet retornar al seu laboratori íntim de creació.

El vestuari de l'espectacle ha anat a càrrec, com sol ser habitual, de la ballarina i intèrpret Lydia Azzopardi, la seva companya i l'altra meitat de la companyia Gelabert Azzopardi, i la música original és obra de Borja Ramos.

stats