Art
Cultura 01/12/2010

El Chillida Leku tanca portes

La crisi econòmica i el dèficit recurrent forcen el tancament del museu projectat per Eduardo Chillida a Hernani

Redacció
1 min
Chillida Leku

BarcelonaSegons ha anunciat en un comunicat de premsa, el Museu Chillida Leku ha sol·licitat un expedient de regulació temporal de treball (ERE) i ha acordat el tancament de la institució a partir de l'1 de gener de 2011. El museu, d'iniciativa privada, no ha pogut afrontar una situació de dèficit recurrent, similar a la d'altres institucions artístiques, i els efectes de la crisi econòmica i s'ha vist forçat a prendre aquesta decisió.

Segons ha declarat a EFE la Diputació de Guipúscoa, la intenció és arribar a un acord amb el museu; d'altra banda, el govern basc ha donat a conèixer un "informe tènic" on proposa a la família Chillida "un model de gestió sostenible" i "un estudi de possibilitats de compartir la propietat patrimonial" per evitar el tancament del museu d'Hernani.

Des que va obrir portes l'any 2000, el Chillida-Leku ha rebut 810.000 visitants, unes xifres que el situen com el primer museu d'art de Guipúscoa en nombre de visitants i entre els primers quatre museus del País Basc. L'organització del museu ha agraït la col·laboració i les mostres de suport que sempre ha rebut per part del públic i ha informat que les activitats previstes es mantindran fins al tancament del recinte.

El Chillida-Leku, el museu a l'aire lliure projectat per l'escultor Eduardo Chillida a Hernani i que alberga bona part de la seva col·lecció, també ha fet públic que la institució està oberta a negociar les condicions per garantir la continuïtat de la seva tasca tal com la van definir els seus creadors, Pilar Belunze i Eduardo Chillida.

stats