Cultura 25/06/2011

Les escultures de Chillida se'n van a la Costa Blava

Dues-centes obres de l'escultor basc Eduardo Chillida s'exposaran a partir de demà a la Costa Blava francesa. És la retrospectiva més important de l'artista des del tancament del Chillida-Leku a Sant Sebastià

Efe
1 min
Chillida Leku

BarcelonaLes escultures d'Eduardo Chillida passaran l'estiu dalt d'una muntanya amb vistes al mar. La Fundació Maeght, que ja havia apostat per l'artista quan aquest començava, acollirà dues-centes obres. L'home que va dedicar la seva vida a "lluitar contra Newton", tal com explica un dels seus fills, Ignacio Chillida, havia estiuejat a la localitat que ara acull la seva obra. A Saint Paul de Vence havia coincidit amb artistes com Miró, Giacometti o Calder.

Aquesta és la primera retrospectiva que es fa de l'artista des que, ara fa tres mesos, es va tancar el Chillida-Leku, a Sant Sebastià, per problemes econòmics. Per tal d'exposar la seva obra s'ha hagut de realitzar un desplegament titànic i algunes de les escultures han necesistat custòdia policial. L'exposició ja havia estat planificada fa dos anys, però ara, amb el tancament del museu, tindrà molt més ressò.

"Ell ja va dir que era una utopia", fer un museu a l'aire lliure, assegura Ignacio Chillida. Malgrat tot, el fill de l'artista no perd l'esperança d'arribar a un acord amb les institucions públiques per tal que assumeixin part del cost de la gestió del centre.

stats