Cultura 24/07/2011

Una renovada Cindy Lauper interpreta els clàssics del blues a la Porta Ferrada

La cantant de 'Girls just wanna have fun' diverteix amb un repertori de clàssics un auditori amb 1.300 persones

Acn
2 min
Cindy Lauper a Porta Ferrada

Sant Feliu de GuíxolsCindy Lauper ha actuat dissabte a la nit a l'Espai Port del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), on ha interpretat el seu últim treball, Memphis Blues (2010), una selecció dels temes més clàssics del blues, amb cançons com Wild women don't have the blues o Just your fool. Aquest és l'àlbum que sempre havia volgut fer, segons reconeix la mateixa artista, que es reinventa un cop més i posa la seva veu aguda al servei del blues. Aquest és l'únic concert que ofereix a Catalunya. Madrid i Sant Sebastià són les següents parades d'una gira europea que ha fet durant aquest estiu.

Lauper ha demostrat un cop més la seva capacitat de reinventar-se amb nous reptes musicals, després de més de 25 anys trepitjant els escenaris i amb vendes mundials rècord, de més de 30 milions. Durant el concert ha demostrat com la seva veu aguda pot vestir també ritmes de blues amb temes que tenen molta força i que acostumen a estar interpretats per veus greus. I ho ha fet acompanyada d'un piano (Stephen Gaboury Sr.); baix (William Wittman); guitarra (Kirk Fletcher); orgue (Archie Turner), bateria (Orris Warner) i arpa (Charles Musselwhite).

Memphis Blues és l'onzè treball d'una carrera que va començar els anys 80 com a ídol juvenil del pop amb cançons que han esdevingut clàssics com ara Time after time o Girls just want to have fun. Des de llavors, ha continuat una carrera polifacètica, també com a escriptora i actriu, que ha aprofitat per defensar la comunitat gai, lesbiana i de transsexuals. La seva gira europea continua aquest estiu. Madrid i Sant Sebastià són les dues parades immediates, els dies 24 i 25 de juliol.

stats