TEATRE
Cultura 19/01/2012

El Cirque du Soleil estrena aquest divendres a Barcelona 'Corteo'

La funció, que estarà en cartell fins a l'11 de març, homenatja el circ tradicional i ja ha venut més de 70.000 entrades

Ara
1 min
COMMEDIA DELL'ARTE I FEDERICO FELLINI  Mauro es mou entre el món celestial i el diví, en el seu últim somni com a pallasso. En l'espectacle del Cirque du Soleil, creat el 2005, s'hi han trobat influències de la Commedia dell'Arte i del clàssic de Federico Fellini 8 1/2.

BarcelonaL'espectacle Cirque du Soleil estrena demà, i fins l'11 de març, l'espectacle Corteo a la plataforma del Zoo Marí de Barcelona. Un xou que ja ha venut més de 70.000 entrades a Barcelona i que ja ha visitat ja 41 ciutats de 7 països diferents i l'han vist uns 6,5 milions d'espectadors al món.

Escrit i dirigit pel suís Daniel Finzi Pasca, es tracta d'un muntatge estrenat l'any 2005 a Mont-real. Corteo és "més de cuina italiana que de 'nouvelle cousine'", diu el seu artífex. A partir del funeral del pallasso Mauro, l'escenari es converteix en una llarga desfilada de personatges, amb acròbates, la petita Valentina voladora, el gegant Victorino o uns àngels entremaliats. És una desfilada plena d'alegria, una processó festiva plena de la imaginació pròpia d'un pallasso. L'espectacle combina la passió dels actors amb l'elegància i la força dels acròbates.

Per Finzi Pasca, es tracta d'un espectacle molt mediterrani, molt "fellinià" i amb què es vol homenatjar el circ tradicional. Un total de 62 artistes ocupen una escena amb dues plataformes giratòries i unes cortines, amb un disseny influenciat per l'obra de pintors com Picasso o Tiepolo. Un total de 2.700 persones poden presenciar l'espectacle cada nit, on tot és possible i tan és factible que un llit s'elevi entre els espectadors o que unes sabates corrin soles, com que quatre dones realitzin acrobàcies aèries, mentre altres donen voltes fent malabars amb els peus i les mans.

stats