ART
Cultura 25/05/2012

Monet, jardiner i pintor a Nova York

El Jardí Botànic de Nova York recrea els icònics jardins de Giverny pintats per Monet en una exposició

Efe
1 min
Monet

Nova YorkEl Jardí Botànic de Nova York recrea els icònics jardins de Giverny (França) pintats per Claude Monet amb una mostra que compta amb més de dues-centes varietats de flors i en la qual es poden veure dues obres del mestre impressionista francès, una d'elles mai exposada als Estats Units.

Amb la col·laboració de l'escenògraf Scott Pask, guardonat amb tres premis Tony pel seu treball en obres de Broadway com 'Nine', l'exposició trasllada el visitant fins a la casa i els jardins de Giverny on va viure el mestre de l'impressionisme des de 1883 fins a la seva mort, en 1926.

"Qualsevol que hagi estat a Giverny reconeixerà immediatament els elements arquitectònics clau del seu jardí, que també són elements molt importants de les pintures de Monet", va explicar Todd Forrest, el vicepresident d'horticultura i col·leccions vives del Jardí Botànic, que va qualificar el pintor impressionista com un "jardiner aventurer".

A partir de juliol, el Botànic recrearà el famós estany de nenúfars de Monet (1840-1926), que comptarà amb sis varietats que han estat comprades en el mateix viver de França on se sap que l'artista va comprar en 1904 els seus. Aquestes plantes van ser una de les grans passions d'un home que va arribar a declarar que devia a les flors el fet d'haver-se convertit en pintor.

stats