PATRIMONI
Cultura 21/07/2012

La Generalitat anunciarà que el claustre de Palamós no és autèntic

Segons el diari 'El País', els deu tècnics que han analitzat el valor historicoartístic de la construcció sostindran que és una recreació contemporània i no del s. XII, tot i que la pedra té segles d'antiguitat

Ara
1 min
Totes les pistes del claustre de Palamós

BarcelonaEls propers dies, la Generalitat presentarà les conclusions de l'informe encarregat a una desena de tècnics que havien de determinar si el claustre 'descobert' a la finca Mas del Vent de Palamós era autèntic o no. Segons informa avui el diari 'El País', els deu tècnics que es van reunir aquest dijous 19 de juliol (entre els quals hi ha arqueòlegs, arquitectes, conservadors, restauradors i tècnics del ministeri) anunciaran que les pedres no tenen valor històric. Es tractaria d'una recreació del segle XX i no d'un claustre del segle XII que provindria de les desamortitzacions de Burgos o Segòvia, com s'havia apuntat.

Els arguments dels tècnics, però, no sempre coincideixen. Mentre que n'hi ha que afirmen que és fals perquè no apareix documentat en cap publicació, o perquè el trasllat de totes les peces seria insòlit, hi ha opinions que defensen que la pedra té segles d'història des que es va treure de la pedrera. L'opinió dels experts seria que és necessari protegir el claustre com a bé cultural d'interès nacional encara que només sigui pel seu valor artístic. Però no està clar que la Generalitat ho tiri endavant.

stats