Cultura 20/12/2011

El CoNCA adjudica més de 8 milions d'euros a 479 projectes durant el 2011

La xifra representa una davallada d'un 19% respecte al 2010. El pressupost de la institució ha disminuït un 28% per les mesures d'austeritat

Ara
2 min

BarcelonaEl CoNCA ha fet públics els ajuts a projectes que ha repartit al llarg del 2011. Fins avui ha repartit 8.112.500 euros entre 479 projectes. Aquesta xifra representa una disminució d'un 19% respecte al 2010, tot i que el nombre de projectes no ha variat. Aquesta davallada es deu a les mesures d'austeritat aplicades al llarg de l'any. En el darrer any el pressupost del CoNCA s'ha reduït un 28%, tant pel que fa a l'estructura com a d'altres despeses.

El CoNCA ha repartit el 60% dels ajuts a través de sis línies de subvencions i dues línies de beques, totes elles a concurs, per finançar projectes de pràctiques artístiques. Un 30% de les subvencions ha anat destinat als agents representatius d'aquests sectors i l'altre 10% a beques per a creadors. El CoNCA va adoptar aquest sistema d'ajuts el 2010 per simplificar l'accés als ajuts. Les convocatòries sectorials per a la formació, creació i exhibició en els àmbits del circ, la dansa, les arts visuals, la música i el teatre va ser la principal novetat d'aquest sistema. També es va obrir una convocatòria per a les associacions i altres agents que impulsen els col·lectius artístics i culturals als quals pertanyen.

Repartiment sectorial

La dansa és el sector que s'ha endut un percentatge més alt del volum total d'ajuts, un 37%. La segueixen les arts visuals, amb un 27%. El teatre n'ha rebut un 12%, la música un 11%, el circ un 10% i, finalment, el pensament contemporani un 2% . Respecte al 2010, els ajuts al teatre i les arts visuals s'han mantingut, els de dansa i circ han augmentat sensiblement i els de música i pensament contemporani han disminuït lleugerament. El CoNCA subratlla que les polítiques de dansa i d'arts visuals, excepte els ajuts a les galeries, recauen íntegrament en el Consell.

A banda de la concessió d'ajuts, a la qual ha dedicat el 75% del seu pressupost global, el CoNCA ha dedicat part de la seva activitat i pressupost als Premis Nacionals de Cultura, que premien anualment aquelles persones o entitats que han excel·lit amb les seves aportacions o activitats en cadascuna de les 16 categories establertes per llei (arquitectura i espai públic, arts visuals, audiovisual, cinema, circ, còmic, cultura popular, dansa, disseny, literatura, música, patrimoni cultural, pensament i cultura científica, projecció social de la llengua catalana i teatre).

stats