MÚSICA
Cultura 12/03/2012

Còctel catalanooccità amb aires reivindicatius al BarnaSants

Borja Duñó
2 min
L'Ò.K! Brigada Internacional va aplegar dissabte veus i sentiments catalans i occitans.

Després dels concerts de Nadau, Joan-Marc Leclerq i Primaël e Los del Tiwizi, la setmana occitana organitzada per BarnaSants va culminar a Luz de Gas amb un espectacle coral i festiu que va reunir músics catalans i occitans sota la batuta de Carles Belda i el seu grup Badabad'Òc. Amb el títol Ò.K! Brigada Internacional, el concert era una idea del festival occitanocatalà de Tolosa Sèm e Serem que comptava amb la col·laboració del festival Estivada de Rodés. El seu director, Patric Roux, va aparèixer a l'inici a l'escenari per dir, en occità, que occitans i catalans sumem 30 milions.

Les veus les posaven Carles Belda, Joan Garriga -de La Troba Kung-Fú-, Louis Pastorelli, Gigi -del grup de Niça Nux Vomica-, i Stefano DeGioanni, del grup piemontès Lou Seriol. A més, van comptar amb altres col·laboradors puntuals, com l'acordionista d'El Pont d'Arcalís Artur Blasco, que va interpretar un tema de la Vall d'Aran. La rumba, l'ska, el blues i les cançons per a acordió apreses a les trobades d'Arsèguel van combinar-se amb poemes de Frederic Mistral i versions d' Al vent , de Raimon, i L'estaca , de Lluís Llach, aquesta última traduïda a l'occità. De seguida es va fer evident que al públic li feien nosa les cadires i fins i tot n'hi va haver que van ballar com van poder. La festa va anar en augment amb peces de Xerramequ Tiquis Miquis, la tonada d' Els estudiants de Tolosa adaptada per Joan Garriga segons la història del Vaquilla i el Joan Petit en versió original occitana, és a dir, la història d'un esquarterament.

Tot plegat, un còctel de reivindicació alegre i jovial que es va acabar amb crits d'independència per part dels assistents.

stats