LES ESTRENES DE LA SETMANA
Cultura 08/09/2011

Colin Farrell es posa els ullals a 'Noche de miedo'

L'actor irlandès Colin Farrell interpreta un carismàtic vampir d'un suburbi de Las Vegas en la nova versió de la pel·lícula de terror del anys 80 Noche de miedo , que avui arriba a la cartellera.

Patricia Puentes
2 min
A Colin Farrell li va costar molt decidir-se a acceptar el paper perquè la primera versió de Noche de miedo , del 1985, era una de les seves pel·lícules preferides.

Los Angeles.Quan li van oferir el paper de Jerry, el vampir protagonista a Noche de miedo , Colin Farrell no ho acabava de tenir clar. La proposta era fer un remake d'un film de terror de Tom Holland, director de la primera entrega de la saga de Chucky. Farrell es declarava fan incondicional de la versió del 1985 i no tenia gaire clar com s'ho faria per revisar el material. "L'encant de poder interpretar un vampir em semblava molt atractiva i vaig plantejar-m'ho d'aquesta manera. No sempre ho faig així, però en aquest cas he abordat el film com un fan", explica l'actor irlandès, referint-se als motius que el van empènyer a acceptar.

ANoche de miedo Jerry és el nou resident en un suburbi de Las Vegas en què últimament hi ha hagut massa desaparicions misterioses. El veí adolescent de Jerry, Charley (Anton Yelchin), acabarà sospitant del veritable passatemps d'aquest home tan atractiu que s'ha mudat a la casa del costat i haurà d'enginyar-se-les per defensar-se d'aquest depredador i per mantenir segures la seva mare i la seva xicota.

Marti Noxon, productora i guionista de la sèrie de culte Buffy caçavampirs , s'ha encarregat d'adaptar el guió original. I el director de Lars i la noia real , Craig Gillespie, ha repetit aquí darrere les càmeres.

Malgrat que els cineastes de Noche de miedo han reconegut el bon moment que viu el gènere vampíric gràcies a Crepuscle i True blood , l'equip de la pel·lícula s'afanya a ressaltar les particularitats de la seva producció. "No ens hem basat en l'amor emocional que normalment trobes a la clàssica història de vampirs, en la qual sempre hi ha un vampir que intenta seduir un altre personatge. Aquí simplement tenim un vampir que necessita existir -explica Gillespie-. És com un assassí en sèrie patològic que s'ha d'alimentar de sang humana i que té un encant i un carisma que sedueix la gent. Però no sent cap mena d'emoció".

Terror, comèdia i 'sex appeal'

A la pel·lícula hi ha molta sensualitat, remarca Farrell, sobretot gràcies a la samarreta ajustada que porta, però l'actor admet la singularitat del personatge que interpreta i insisteix en la seva brutalitat i en el fet que no s'hi pugui reconèixer cap virtut humana. És una brutalitat que Jerry no es molestarà a amagar en el moment que la seva identitat quedi descoberta i arribin les seqüències amb més acció de Noche de miedo . "Jerry és un paràsit social que s'ho passa bé amb l'amenaça que suposa per a la gent que té al voltant. Li agrada tractar els humans de la mateixa manera amb què un gat juga amb una bola de llana; no són només el seu aliment", explica Farrell.

I si Noche de miedo s'inscriu dins del gènere de la por, hi ha alguna cosa més que l'equip ha volgut preservar de la seva predecessora: el sentit de l'humor. "Quan era un nen la meva pel·lícula de terror preferida era Un home llop americà a Londres . Als anys 80 sempre barrejaven l'humor i el terror. Però durant els últims vint anys o bé és una cosa o bé l'altra", diu Gillespie. Noche de miedo ha sabut mantenir aquesta dualitat, amb moments de suspens i altres carregats de comèdia, a estones fins i tot absurda, que doten la pel·lícula de lleugeresa i equilibri entre ambdós gèneres.

stats