Cultura 08/02/2012

Els directors de cinema denuncien un "tracte ofensiu" cap a Villaronga per la broma sobre el cavall de 'Pa negre' a la gala dels Gaudí

Lluís Valentí, director del Col·legi de Directors de Cinema, diu que estan molestos per l'al·lusió sobre si Villaronga havia "muntat el cavall" o no durant la gala dels Gaudí. Unes paraules que "tothom va entendre"

Ara
2 min
El cavall de 'Pa negre' a la gala dels Gaudí

BarcelonaEl director del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, Lluís Valentí, ha explicat a 'El Món a RAC1' que la broma que es va fer sobre Agustí Villaronga durant la cerimònia d'entrega dels premis Gaudí 2012 demostra un "tracte ofensiu", cosa que els ha fet reclamar disculpes a l'Acadèmia Catalana cap al director de 'Pa negre'.

L'entitat ja ha fet públic un comunicat i l'ha fet arribar al seu director, Joel Joan. D'aquesta manera, els realitzadors se sumen a moltes altres crítiques que ha rebut la cerimònia, entre les quals destaca la del conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

En la junta del Col·legi que van celebrar ahir dimarts, es va posar de manifest que les bromes que s'havien fet durant la gala respecte al director mallorquí "no havien agradat" i que, per això, perquè "s'havia ofès un col·legiat", s'havia d'emetre un comunicat.

Com explica el blog 'Fem Xivarri' de 'Time Out Barcelona', la gala va fer constants referències a la pel·lícula 'Pa negre', dirigida per Villaronga, i gran guanyadora dels premis Gaudí del 2011. Una de les bromes recurrents de la gala la va protagonitzar "el cavall de 'Pa negre'", que al començament de la cinta cau per un barranc.

Segons Lluís Valentí, el comentari que van considerar ofensiu va ser una al·lusió sobre si Villaronga havia "muntat el cavall" o no. Unes paraules que, segons ha explicat Valentí a 'Time Out Barcelona', "tothom va entendre".

Valentí ha afegit que esperaven una "acadèmia acadèmia" i també ha recordat que aquest comunicat no s'ha fet perquè ho hagi sol·licitat el realitzador al Col·legi.

stats