CINEMA
Cultura 12/08/2011

Un lladre adolescent vendrà la seva vida a Hollywood per pagar la multa

Colton Harris-Moore, lladre d’avions i, fins fa poc, fugitiu de la justícia, ha arribat a un acord per portar la seva història al cinema

Dani Sánchez
2 min

BarcelonaColton Harris-Moore va començar a cometre petits delictes amb només 10 anys i abans de fer els 20 ja tenia una ordre de recerca i captura federal per escapar-se d’un reformatori, robar cinc avions, dotze cotxes i algun vaixell i assaltar diverses cases. Les seves peripècies li valdran una condemna de fins a 10 anys entre barrots, però també li permetran assolir la fama gràcies a la productora Twentieth Century Fox, que li pagarà 1,3 milions de dòlars per portar la seva vida a la gran pantalla. Els diners, però, es destinaran a reparar les seves malifetes, que s’estima que han costat 1,4 milions.

'El bandit descalç', com es coneix a Harris-Moore no guanyarà “ni un centau” amb la pel·lícula, segons ha assegurat ell mateix en un comunicat. Tampoc li quedava cap altre remei, perquè la Fiscalia va exigir, per tal d’autoritzar les negociacions entre Fox i Harris-Moore, que els diners es destinessin a les víctimes.

La pel·lícula sí que li pot servir per fer-se encara més famós. Tot i que arran de la seva primera fuga al 2008 ja havia assolit una certa notorietat i congrega més de 40.000 seguidors a Facebook i un club de fans a internet.

Des que s’ha sabut la notícia, però, hi ha hagut les primeres reaccions a la xarxa i s’ha creat un grup a Facebook que demana que es boicotegi la pel·lícula perquè Harris-More “no és res més que un lladre que no ha de ser admirat", segons resa la informació del grup.

Entre els noms que sonen per encarnar el 'bandit descalç' en la seva versió cinematogràfica hi ha el protagonista de High School Musical, Zac Efron. David Gordon Green (Superfumats) podria ser-ne el director.

Mentrestant, Harris-Moore, que espera condemna en un centre penitenciari de Seattle, haurà de fer memòria de les seves vivències per explicar-les en detall als guionistes de la Fox.

stats