Cinema
Cultura 04/10/2011

Un centenar de persones donen el seu testimoni a Barcelona al rodatge del documental '#Indignados'

El rodatge de la pel·lícula ha començat a Barcelona i es desplaçarà a altres ciutats de l'Estat. Barrejarà imatges preses durant les protestes amb entrevistes

Efe
2 min

EFEEl rodatge del documental #Indignados, dirigit per Antoni Verdaguer, sobre el moviment 15M, ha començat aquesta setmana a Barcelona i preveu desplaçar-se per altres ciutats de l'Estat en els pròxims dies.

El llargmetratge relatarà la història d'aquest moviment des que es va produir la reunió del llavors president de l'Acadèmia del Cinema, Álex de la Iglesia, amb la comunitat internauta per debatre sobre la llei Sinde, fins al moment actual, segons ha informat a Efe Josep Jover, el productor de la pel·lícula.

Jover va ser precisament qui va tenir la idea de realitzar aquest film per explicar i analitzar tot aquest cicle de protestes i com ho van viure els seus protagonistes. "La idea va sorgir d'una reunió que vaig mantenir amb alguns eurodiputats que no entenien el que passava a Espanya amb el 15M. Llavors, vaig enganyar el meu amic Antoni Verdaguer perquè la dirigís", explica Jover.

Tot i que ara s'inicia el rodatge, l'equip va començar a treballar al juliol per preparar-ho tot i poder estrenar la pel·lícula abans de les eleccions generals del 20 de novembre.

De moment, en els dos primers dies de gravació a Barcelona han passat gairebé un centenar de persones per donar el seu testimoni sobre el moviment indignat, entre els quals destaquen l'economista i activista Arcadi Oliveres, el còmic Toni Albà i el músic Paco Ibáñez. Demà l'equip de rodatge, que amb prou feines supera les deu persones, es traslladarà a Madrid, on tenen previst entrevistar el director de cinema Álex de la Iglesia i posteriorment també visitarà Sevilla, Màlaga, València, Bilbao i Logronyo.

La pel·lícula, que ha estat finançada pel mateix equip, barrejarà imatges preses durant les protestes amb les entrevistes que es realitzaran al llarg d'aquests dies.

stats