PROPIETAT INTEL·LECTUAL
Cultura 20/03/2012

El ministeri de Cultura ha rebut prop de 60 sol·licituds de tancament de pàgines web

Fa vint dies que ha entrat en funcionament la Comissió de Propietat Intel·lectual i ja podria començar a interrompre el servei d'algunes webs

Efe
1 min

MADRIDLa Comissió de Propietat Intel·lectual ha rebut des de la seva engegada prop de 60 sol·licituds de tancament de pàgines web, que se sumen a les 210 que es van presentar el primer dia al registre del ministeri de Cultura com a "protesta" contra aquest òrgan.

Vint dies després de l'entrada en funcionament d'aquesta comissió han arribat 58 demandes de tancament per via telemàtica i una altra s'ha formalitzat en un registre de Galícia. Precisament avui, han explicat les fonts, es compleix el termini mínim de vint dies establert per resoldre un procediment.

El reglament que regula el funcionament d'aquesta comissió estableix que, una vegada un titular de drets de propietat intel·lectual considera que una pàgina utilitza les seves obres sense permís, pot iniciar un procediment que, en un termini mínim de vint dies i màxim de tres mesos, pot portar a la interrupció del servei. El denunciant ha d'acreditar que aquesta pàgina té ànim de lucre o pot danyar el seu patrimoni, i ha d'identificar al presumpte responsable de la web.

stats