Música
Cultura 06/10/2011

La Companyia Elèctrica Dharma anuncia el seu darrer concert

Serà el 24 d'octubre al Palau Sant Jordi, en record d'Esteve Fortuny

Ricard Martín
2 min
Companyia Elèctrica Dharma

BarcelonaLa Companyia Elèctrica Dharma, mite viu de la música laietana i del rock català, oferirà el darrer concert abans de retirar-se dels escenaris el proper 24 d'octubre. Serà al Palau de la Música, i tindrà la intenció de retre homenatge a Esteve Fortuny, guitarrista de la banda que va morir l'any 1986, víctima d'un atac cerebral mentre actuava.

Sota el nom Nit col·lectiva, en memòria d'Esteve Fortuny, el concert consistirà en un espectacle de 120 minuts en què la Dharma interpretarà el seu repertori, tocarà alguna cançó inèdita i s'acompanyarà de diversos artistes afins. Obrint Pas, Mesclat, Inspira, Raydibaum, Rosa Luxemburg i Jordi Molina versionaran cançons de la Dharma, mentre que Roger Mas i El Petit de Cal Eril faran el mateix tocant amb el grup. La vetllada s'inscriu dins el cicle 'Bandautors al Palau'.

Sobre els motius que han portat a la separació del grup, Josep Fortuny, veu, bateria i fundador, ha explicat que obeeixen a un cert cansament, i a un convenciment que “la música autòctona com a estil ha arribat a un cul de sac en el cas de la Dharma”. I que hi ha gent més jove "que la practica amb més convenciment o millor”.

No han volgut aclarir, però, si després del concert la dissolució serà definitiva: “A partir del dia 25 entrarem en període de reflexió, i decidirem què farem”. En tot cas, però, han assegurat que si tornen a tocar junts “no serà com sempre, per tornar a tocar La presó del rei de França”.

Aquesta serà la cinquena actuació de la Companyia Elèctrica Dharma al Palau de la Música. Van debutar-hi l'any 1981 amb la Cobla Mediterrània i hi van tornar el 1987, precisament per homenatjar el recentment traspassat Esteve Fortuny. L'any 2000, presentant nou disc, i el 2005, celebrant els 30 anys del grup, havien estat les darreres actuacions de la Dharma al Palau.

stats