Cinema
Cultura 10/10/2011

Una actriu iraniana és condemnada a presó i 90 cops de fuet per participar en una pel·lícula

Un tribunal de Teheran acusa Marzie Vafamehr, parella del cineasta Naser Taghvai, d'haver participat al rodatge del film 'Teherane man haray'

Efe
1 min

TeheranL'actriu iraniana Marzie Vafamehr ha estat condemnada a un any de presó i noranta cops de fuet per haver participat al film Teherane man haray (El meu Teheran a subhasta), segons ha informat la web iraniana Kalameh.

L'esposa del cineasta iranià Naser Taghvai va ser detinguda a finals de juliol després d'haver actuat a la pel·lícula, que narra els problemes d'una jove artista per viatjar a Austràlia.

Taghvai va declarar que, a més de Kalameh, es van detenir altres persones per haver participat al film –que comptava amb permís del Ministeri de Cultura i Orientació Islàmica–; finalment, només ella havia estat processada i podria estar empresonada a la província de Teheran, en un galliner que no reuneix condicions d'habitabilitat, ha apuntat el seu marit.

Teherane man haray (El meu Teheran a subhasta) va ser produïda per Garanaz Musavi (iraniana i resident a Austràlia) en el marc de la seva tesi universitària. La cinta es va presentar a diferents festivals, va arribar a Iran per una via que es desconeix i ara es distribueix al mercat negre. "Abans es venia a 12.000 rials (poc més d'un dòlar) i ara, a causa del procés, es ven a 70.000 rials (gairebé sis dòlars), ha explicat Taghvai.

En els darrers mesos ha augmentat la pressió sobre els artistes, sobretot les cineastes o actrius, que han estat detingudes i condemnades a diverses penes.

stats