Cinema
Cultura 25/01/2012

Controvèrsia al voltant de l'accident mortal d'Angelopoulos

Les autoritats gregues obriran una investigació sobre una presumpta negligència i el retard de l'ambulància que havia de traslladar el cineasta, que va morir ahir després de ser atropellat per una moto

Agèncias
2 min
Theo Angelopoulos

BarcelonaPer si Grècia no estigués ja prou afligida per la mort del seu cineasta més important, Theo Angelopoulos, moltes veus apunten a un retard de l'ambulància que havia d'auxiliar el director com a responsable indirecte del seu decés.

Yannis Roziokos, director del Centre Nacional de Primers Auxilis de Grècia, ha anunciat que s'obrirà una investigació per aclarir la presumpta negligència i el retard en l'assistència a Theo Angelopoulos.

La reconstrucció dels fets és la següent: cap a les 19.00 hores del dimarts, Angelopoulos va ser atropellat per una moto –suposadament conduïda per un agent de policia fora de servei– mentre creuava una avinguda de la perifèria d'Atenes cercant localitzacions per a la pel·lícula en què treballava, The other sea, sobre els efectes i culpables de la crisi de Grècia.

El director va ser traslladat a un hospital privat, on va morir poc abans de la mitjanit com a conseqüència de múltiples ferides i una hemorràgia interna. Tanmateix, alguns mitjans grecs asseguren que, després de la trucada de l'equip del director, l'ambulància va trigar fins a tres quarts d'hora a arribar a l'indret de l'accident. Un metge de l'equip d'emergències que cita el diari Kathimerini afirma que la primera ambulància que va sortir per auxiliar Angelopoulos va patir problemes als frens i va ser necessari reemplaçar-la, cosa que va provocar "un retard".

Per contra, en un comunicat, el ministeri de Salut va explicar que els acompanyants d'Angelopoulos van demanar una ambulància privada per portar-lo a l'hospital privat Metropolitan, i que l'ambulància pública es va "limitar a oferir els primers auxilis".

Autoritats estatals i personatges del món de la cultura van lamentar ahir la mort del "poeta de les imatges", el director més internacional del cinema grec.

stats