Art
Cultura 16/02/2011

'Conversation Piece', l'escultura més cara de Juan Muñoz

La peça s'ha subhastat per 3,6 milions d'euros a la casa Sotheby's de Londres

Efe
1 min
Conversation Piece, de Juan Muñoz

LondresL'escultura Conversation Piece, de l'artista espanyol Juan Muñoz, s'ha convertit en la seva obra més cara venuda fins ara, en una subhasta d'art contemporani a la casa Sotheby's de Londres.

La composició de dues figures de bronze s'ha venut per 3 milions de lliures (que equivalen a 3,6 milions d'euros). L'obra forma part d'una de les col·leccions més conegudes de l'artista i procedia d'una col·lecció privada europea.

La subhasta de la primera de les peces ha superat les previsions de Sotheby's, que havia fixat el preu de sortida en 1,4 milions d'euros, i ha suposat un rècord en dòlars per una obra de Muñoz. L'adjudicació de l'obra ha provocat els aplaudiments dels assistents a la sala. La segona de les obres venudes, també titulada Conversation Piece, representa la conversa de tres personatges, està realitzada en resina de polièster i s'ha adjudicat per 1,1 milions d'euros.

La subhasta d'art contemporani de Sotheby's també ha comptat amb les obres de Gerhard Richter, David Hockney i Andy Warhol. La seva obra Nine Multicoloured Marilyns, de la sèrie Reversal, s'ha adquirit per 3,8 milions d'euros.

stats