Música
Cultura 24/06/2012

El Palau de la Música acull la primera mostra de cors d'homes de Catalunya

Organitzada per la Federació de Cors de Clavé, l'actuació de set corals vingudes de diversos punts del país serà complementada amb el lliurament de la Medalla d'Or

Ara / Acn
2 min
La llavor d'Anselm Clavé segueix ben viva

BarcelonaEl Palau de la Música acull aquest diumenge la primera mostra de cors d'homes de Catalunya, amb la participació de set corals, organitzada per la Federació de Cors de Clavé. És un projecte que neix amb vocació de continuïtat perquè els organitzadors el volen consolidar com a cita anual de referència. La iniciativa reivindica els cors d'homes i els dota de la millor plataforma de projecció. A més de les interpretacions, es lliurarà la Medalla d'Or de la Federació de Cors de Clavé. Al Palau de la Música cantaran els cors, la Societat Coral L'Aliança de La Garriga, la Societat Coral Estrella Daurada de Sabadell, el Cor Lo Pom de Flors de Sant Just Desvern, la Societat Coral La Margaridoia de Santa Margarida i els Monjos, la Societat Coral La Lira de Sant Cugat del Vallès, l'Agrupació Coral La Llàntia d'Igualada o la Massa Coral Els Cantaires de Juneda.

Les corals interpretaran un ventall de compositors, eminentment catalans, que des de diferents èpoques han fornit el repertori musical del país: Josep Anselm Clavé, Josep Ventura, Enric Morera i Lluís Millet. En el camp de la sardana, Vicent Bou i Geli. També s'escoltaran músiques de Josep Voltas Viñas, Ramon Carreras, Joan Muntaner, Joan Figueras, Enric Roca i Ambroise Thomas.

Durant l'acte es lliurarà la Medalla d'Or de la Federació de Cors de Clavé a Jaume Carbonell i Guberna, Antoni Carné i Parramon, Oriol Clarà i Serradell, Ramon Escolà i Raima, Jordi Figueras i Piñol, Jordi Gargallo i Domínguez, Fernando Gil i Fernández, Esteve Gil i López, Bartomeu Puig i Cañabate i Pau Xuriguera i Solà pel seu treball, voluntat, esforç i compromís.

La figura cabdal del cant coral a Catalunya és Josep Anselm Clavé, que l'any 1850 va fundar la primera societat coral i, amb ella, l'inici de la Federació de Cors de Clavé. Avui l'entitat està formada per 150 societats corals amb 4.500 cantaires i té 10 delegacions per tot el Principat i la Catalunya Nord.

stats