Publicitat
Publicitat

DANSA

El Corella Ballet estripa el contracte amb Castella i Lleó

La comunitat no renova el conveni amb el ballarí, que havia declarat obertament que volia establir-se a Figueres

La companyia de dansa dirigida pel ballarí Ángel Corella, fins ara anomenada Corella Ballet Castella i Lleó, perdrà la seva vinculació amb aquesta comunitat perquè la conselleria de Cultura i Turisme ha decidit no renovar el seu conveni de col·laboració per causa de la crisi econòmica.

L'administració autonòmica ha informat avui a través d'un comunicat que la decisió es va prendre en una reunió amb la Fundació Ángel Corella el passat 7 de desembre, quan ambdues parts no van arribar a un acord per prorrogar la seva col·laboració, que consistia bàsicament en una aportació anual de 2 milions d'euros a canvi de portar el nom "Castella i Lleó".

La Fundació Ángel Corella té la seu a unes naus provisionals a La Granja de San Ildefonso (Segòvia) però projectava una Fundació Corella a l'antic palau de Santa Cecília que havia cedit per patrimoni nacional perquè era la companyia l'escola. Corella ha agraït l'ajut de la Junta en els tres últims anys i ha informat que encara no té decidit el seu futur, encara que avança que pròximament "el donarà a conèixer". No obstant això, les administracions més properes a aquesta companyia entenen que el seu destí serà Catalunya, cosa que no ha confirmat encara el ballet.


Les

Més continguts de