Teatre
Cultura 24/05/2012

L'actriu Cristina Solà passa 'De puta a diputada' al Club Capitol

El muntatge catapulta una noia de barri que s'assembla molt a Belén Esteban a la candidatura a la presidència del govern a través de la tele-escombraria

Pau Dachs
1 min

Barcelona'De puta a diputada' és el títol explícit de l'obra que la companyia Zoopa estrena al teatre Club Capitol dijous 24. Juanjo Sánchez dirigeix un text col·lectiu de Pau Roca, Jan Vilanova Claudín, Ivan Tomás i la mateixa companyia, que gira al voltant de l'ambició i la mentida en el món de la tele-escombraria i de com pot acabar arribant a esferes polítiques.

Cristina Solà interpreta Vanesa Pérez, una joveneta de barri a qui se li ha mort el pare, ha heretat una merceria i decideix explicar-ho tot plegat a 'El diario de Patricio', un programa de tele-escombraria. Vanesa, però, és enganyada: en veritat se la convida perquè el seu nòvio la vol deixar davant de tot Espanya. Aquesta humiliació fa perdre la innocència a la protagonista, que evolucionarà fins a convertir-se en una gran malabarista en el circ de la farsa mediàtica. Fins on arribarà la seva ambició? Fins a ser candidata a la presidència del govern.

Per a Juano Sánchez la història és "una reflexió sobre què som capaços de fer per arribar on volem", amb un salt a la política que es justifica perquè "en moments de crisi com l'actual la gent necessita que li parlin clar, i la Vanesa parla molt clar".

En la carrera a la presidència del govern la protagonista tindrà com a rival un polític experimentat –Joan Bentallé, que també fa de presentador del programa de televisió–. Rafa Cruz completa el repartiment amb els papers de fill de la protagonista i de manager d'aquesta. A 'De puta i diputada', com en la realitat, els bufons de la fama no estan sols al circ.

stats