Barcelona
Cultura 09/09/2011

Crits d'independència i emoció amb Sopa de Cabra

Nerviosos, concentrats, Sopa de Cabra està fent un concert sobri. A mig concert s'han ajuntat tots davant de l'escenari per recordar 'Ninyín' Cardona, mort al 2002. Era "el Keith Richards de la banda". Els crits a favor de la independència marquen el concert.

Ricard Martín
1 min
Sopa de Cabra, amb un Sant Jordi ple de gom a gom en el seu retorn als escenaris / PERE VIRGILI

BarcelonaLa primera cançó de la nit, El boig de la ciutat, ha sacsejat la memòria emotiva de tot el Palau. Quintana, de nou amb la postura d'heroi roquer-queda enrere aquella mena de germà petit de Patti Smith- semblava haver perdut quilos, cabells blancs, tibantor i tiristesa. Després, sense massa contemplacions ni discursos, Tot queda igual, Dies de carretera i Si et va bé. A la seva dreta, Josep Thió, impassible.

Més a prop de Quintana, el nou guitarrista, Xarim Aresté, va prendre el relleu a l'imaginari de postures roqueres que va deixar vacant el malaguanyat Joan Cardona, Ninyín. I precisament una cançó que va ser escrita per a ell, Sota una estrella, va arrencar la primera onada de deliri massiu. Tot curosament controlat, sense sortir del guió: Sopa de Cabra són els nostres Stones o The Who. És a dir: el primer dinosaure del rock català que ha tingut prou èxit com per tornar per demanda popular. Plou i fa sol, Lletania, records d'una darrera època que els va arrelar en una nova generació de fans, van desembocar en la contundent Per no dir res, que va agafar una volada èpica i senzilla propera a Springsteen. Després de l'advertència de Quintana “dels estranys temps amb barba que s'acosten”, van començar les cullerades de Sopa vintage: La balada de Dickie Deeming, No vull canviar de pell i El carrer dels torrats, rock de carreró convertit en himnes d'estadi.

Amb Seguirem somiant l'emoció s'ha encomanat a tothom. Quintana ha recordat Ninyín. I després el concert del Sant Jordi del 1991 amb Els Pets, Sau i Sangtraït. Tothom ha cridat ben fort "independència". Abans, a Plou i fa sol, Quintana, ja aixecat els ànims del públic.

stats