Cultura 10/02/2011

Custo Barcelona i Toni Francesc envaeixen Nova York amb les seves apostes

S'espera que més de 200.000 visitants assisteixin a aquesta cita a Manhattan, que enguany reuneix les col·leccions de més de 100 dissenyadors de la moda de luxe d'arreu del món.

2 min
Una model posa amb roba del dissenyador Jesús del Pozo, que presentarà la seva col·lecció a la passarel·la novaiorquesa

Nova YorkEls dissenyadors Custo Barcelona i Toni Francesc presentaran les seves noves apostes per a la pròxima temporada tardor-hivern a la Setmana de la Moda de Nova York, la Mercedes-Benz Fashion Week (IMG), que se celebra al parc Damrosch -al costat del Lincoln Center- des d'aquest dijous fins al 17 de febrer. Al costat dels catalans, figures consagrades com Carolina Herrera, Narciso Rodríguez, Max Azria o Tommy Hilfiger presentaran a la passarel·la novaiorquesa les últimes tendències que es portaran el pròxim hivern.

El francès Max Azria donarà el tret de sortida a la Setmana de la Moda de Nova York, i el seguiran durant el pròxims dies noms consagrats de la moda nord-americana com Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Donna Karan, Michael Kors i Ralph Lauren. A aquests se li sumaran els dissenyadors llatinoamericans Carolina Herrera, Carlos Miele i Sergio Dávila, així com els espanyols Joaquín Trías, Jesús del Pozo i la jove sevillana Anjara García.

La representació catalana ve de la mà de la clàssica figura del prêt-à-porter de luxe Custo Barcelona, que presentarà la seva col·lecció diumenge 13 de febrer al vespre; així com de l'estudi Toni Francesc, que exhibirà la seva aposta aquest divendres 11 de febrer al vespre.

L'empresa O-Divison, que representa marques catalanes i espanyoles del món de la moda que volen entrar al mercat nord-americà, introduirà per primera vegada a la passarel·la novaiorquesa al dissenyador Jesús del Pozo, així com a la jove sevillana Anjara, que es va formar a La Llotja de Barcelona.

En un showroom organitzat un dia abans de l'inici de la Semana de la Moda, O-Division ha presentat una mostra de Jesús del Pozo i Anjara com a tast previ del que es podrà veure en els pròxims dies. En declaracions a l'ACN, Anjara s'ha mostrat "emocionada" per poder mostrar la seva col·lecció a Nova York i ha assegurat que li deu "molt" a Barcelona, ciutat on va estudiar i on li agradaria posar una botiga en un futur proper.

Entre els joves talents que actualment despunten en el mercat de la moda novaiorquesa hi ha els mexicans Christian Cota i Rolando Santana, així com l'hondureny Carlos Campos.

A més de les desfilades que se celebraran a la carpa instal·lada en el parc Damrosch, durant la Setmana de Moda de Nova York també es veuran altres activitats en diferents indrets de la ciutat, com desfilades paral·leles amb finalitats benèfiques.

stats