POLÍTICA CULTURAL
Cultura 05/10/2011

El DHUB acollirà un centre dedicat a l'arquitectura

S.m.
2 min

Barcelona.La flamant i enorme nova seu del Disseny Hub Barcelona (DHUB), que domina la plaça de les Glòries i que els veïns han batejat com "la grapadora", acollirà un centre nacional d'arquitectura. Ho va anunciar ahir el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, davant del públic que es va aplegar al Cercle de Cultura. El DHUB, ara per ara un equipament 100% municipal, també inclourà un espai per a "joves empreses" i Ciurana va anunciar que obriria "la gestió d'aquest equipament a la participació d'entitats i empreses vinculades al món del disseny". Altres objectius "irrenunciables", segons el tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament barceloní, són "un Museu de les Cultures del Món, com a evolució de l'actual Museu Etnològic, o fer la reserva per a la ciutat dels 25.000 metres quadrats d'equipament al bell mig de la plaça Catalunya, a l'edifici del Banc d'Espanya".

Jaume Ciurana es va mostrar força preocupat pel futur de l'obra cultural de les caixes catalanes i va remarcar que s'ha de continuar insistint en un canvi de fiscalitat que afavoreixi el mecenatge: "La pràctica desaparició del sistema de caixes a Catalunya obre alguns interrogants en relació amb l'obra cultural que feien fins ara. Hem de ser especialment amatents perquè el seu patrimoni cultural, i en tenim un bon exemple ben a tocar d'on som [es referia a La Pedrera], no pugui veure's afectat negativament per tot aquest procés".

Ciurana va ser força crític amb la gestió de l'anterior govern socialista i va assegurar, entre altres coses, que s'havia de repensar el model dels centres cívics. Segons la seva opinió, "la multiculturalitat ha fracassat" i "l'exalçament que se n'havia fet des de Barcelona ens portava cap a la progressiva però inevitable dilució de la cultura catalana".

stats