Teatre Musical
Cultura 15/07/2011

Dagoll Dagom ultima el seu musical 'Cop de Rock', un homenatge a la música en català dels anys 90

La companyia assaja aquests dies a Sabadell l'espectacle que s'estrenará l'11 de setembre al Teatre Victòria

Acn
3 min

SabadellLa companyia Dagoll Dagom es troba instal·lada aquests dies a la ciutat de Sabadell per ultimar els assajos del seu darrer espectacle, el musical Cop de Rock!, que repassa els temes musicals més destacats de la dècada dels 90 del rock català a través d'una història d'amor entre dos joves.

Es tracta d'una aposta que gira entorn les relacions que s'estableixen entre dos grups de nois i noies on s'hi han encabit els temes més populars de grups com Sau, Sopa de Cabra, Els Pets o Lax 'N' Busto. Les lletres i tonades d'aquestes formacions esdevenen el fil argumental d'un espectacle que pretén connectar també amb les noves generacions. El musical s'estrenarà al Teatre Victòria l'11 de setembre.

La idea del projecte va sorgir de Sabadell, concretament dels germans Toni i Xasqui Ten, dels estudis de gravació Ten Productions, i de la direcció de l'escola de dansa Ritme, que van adreçar-se a Joan Lluís Bozzo, director de Dagoll Dagom. "Des del principi ens va agradar i fa un any i mig que treballem en el projecte", explica Bozzo, que assegura haver sintonitzat amb la proposta des d'un començament.

Des de llavors ha estat escrivint el guió, que ha anat perfilant d'acord amb allò que volien explicar. "És important destacar que aquest musical no té un caràcter antològic, no hem creat una història per poder-hi posar les cançons", assegura el director que indica que han seleccionat les melodies que consideraven que reflectien millor l'argument.

L'espectacle compta amb un total de 52 temes, tots elles originals de l'època exceptuant-ne un, que s'ha creat per l'ocasió. "Les cançons apareixen en forma de fragments, estrofes i tonades", explica Bozzo.

El procés va dur a fer un càsting, on es van preseleccionar a 300 candidats d'on finalment s'han escollit els 16 que conformen l'elenc que aquests dies treballa als bucs d'assaig de l'Estruch, equipament municipal de Sabadell, on Bozzo assegura haver-se sentit com a casa i haver pogut treballar en un entorn "sense luxes" però amb tot allò que es necessita per poder assajar.

Els artistes hi han treballat amb les bases musicals dels temes que sonaran, de grups com Els Pets, Sopa de Cabra, o Gossos, un procés complex per la quantitat de contactes que s'han hagut de fer per tal d'obtenir els permisos, però no tot ha estat tan senzill: "Hi ha temes de Sangtraït que anaven molt ben situats, quedaven molt bé i semblava que les lletres s'havien fet expressament per aquells moments dramàtics", explica Bozzo, que destaca el fet que no s'ha arribat a un acord amb formacions com aquesta i que finalment no s'hi han pogut encabir.

L'espectacle veurà la llum el dia 11 de Setembre al Teatre Victòria, en una primera sessió on es convidarà a representants de tot Catalunya per tal de reflectir el caràcter plural del muntatge, amb temes que van copsar a tota una generació. La previsió és que s'hi estigui fins Nadal d'aquest 2011, i que no viatgi pel territori per la complecitat que suposa l'escenografia. D'altra banda, aquest dilluns és previst que es comencin a enregistrar els catorze temes que conformaran el disc compacte del musical, als estudis de Ten Productions de Sabadell.

Una història d'amor

L'argument de l'obra gira entorn la relació entre dos grups de joves, uns de l'Alt Empordà i uns altres de les Terres de l'Ebre, que es representen en la figura d'en Roc, el líder del grup musical Cop de Rock, i la Lluna , la noia de qui s'enamora. "La Lluna és una noia que està a punt de casar-se i marxa amb les seves amigues a l'Empordà a un comiat de soltera", comenta la Mariona Castillo, que dóna vida a la protagonista. L'actriu explica que el seu personatge és una jove "amb una vida molt estructurada que de cop coneix un tros d'home, en Roger, i Cupido travessa el seu cor i li canvia la vida", bromeja.

"En Roc és un cantant que a més treballa amb el seu pare al bar de la plaça i un dia fent de cambrer coneix la Lluna", explica Roger Berruezo, en Roc al musical. Els actors, ell de 25 anys i ella de 28, asseguren conèixer les cançons tot i que no els pertoca per generació. "Encara que no les coneguis et sonaran i connectaràs molt ràpid perquè formen part de la nostra cultura popular", assegura la Mariona.

stats