CULTURA
Cultura 04/05/2011

Els Dagoll Dagom preparen un musical sobre el rock català

La companyia està realitzant els càstings per a l'espectacle al Poliorama. 'Cop de Rock' repassarà la carrera de grups com Sau, Els pets o Sopa de Cabra i s'estrenarà per la Diada al Teatre Victòria

Acn
2 min
Dos aspirants durant una coreografia del càsting / ACN

BarcelonaEl rock català tindrà el seu musical. Dagoll Dagom prepara l'espectacle Cop de Rock, amb què farà un repàs de la “banda sonora” d'aquells anys prolífics per a la música rock feta en català. No es tracta d'una antologia, ha advertit el director de la companyia, Joan Lluís Bozzo, sinó d'una selecció de cançons que serveixen per construir una història. La d'un jove grup de rock a principis dels noranta que, en un segon acte, es troba a les acaballes del segle XX davant d'una “segona oportunitat”. Aquesta setmana i la propera es realitza al Teatre Poliorama el càsting d'actors, al qual s'han inscrit ja 300 persones. Cop de Rock s'estrenarà l'11 de setembre al Teatre Victòria.

Dagoll Dagom ha convocat càstings al llarg de les dues properes setmanes per escollir els actors, que han de ser joves d'entre 20 i 35 anys i que hauran d'interpretar els papers protagonistes. Al tractar-se d'un musical, se sol·licita als actors un nivell alt tant de cant com de dansa. Les proves van començar dimarts, amb el repte d'escollir entre aproximadament 300 candidats que s'han inscrit al càsting. Aquest dimecres al matí, un grup de 30 persones s'ha anat examinant davant d'un jurat format, entre d'altres, pels directors i productors musicals de l'espectacle, Toni i Xasqui Ten, el director i guionista, Joan Lluís Bozzo, i el director d'escenografia, Alfons Flores.



El director de Dagoll Dagom ha donat els detalls d'aquesta producció que, de fet, va sorgir per iniciativa dels germans Ten. Bozzo ha reiterat que no es tracta "en absolut d'una "antologia" del rock català, ni "un judici de quines són les cançons que queden i quines les que no". Són cançons, diu Bozzo, que "expliquen una història" i n'hi ha de més i de menys conegudes. A més, Bozzo ha admès que es tracta d'un tipus de musical que s'ha estilat en els darrers anys en el món anglosaxó i posteriorment a tot el món, conegut com a "jukebox musical", que parteix de composicions ja fetes i tot sovint molt conegudes per crear l'espectacle. Tot i això, el director de la companyia ha expressat la seva seguretat que "es veurà la mà de Dagoll Dagom" en l'estil de l'espectacle.



Cop de rock és una coproducció de Dagoll Dagom, 3xtr3s, Ritme Dansa i Ten Produccions. L'espectacle repassa, en dues parts, moltes de les cançons del rock català, des dels seus orígens. Els Pets, Sopa de Cabra, Bars, Sau, Gossos i un llarg etcètera de grups i cançons hi seran representades. La representació de la història del rock català es fa mitjançant, òbviament, la trajectòria d'un grup de joves que decideixen dedicar-se a fer música. La primera part mostra l'etapa de formació del grup i la segona se situa ja a les acaballes del segle XX.

stats