Cinema
Cultura 13/07/2012

El fill de David Cronenberg s'incorpora al Festival de Sitges

Brandon Cronenberg presentarà 'Antiviral', i s'afegeix a la programació el film col·lectiu 'The ABC of Death'. El veterà Dario Argento presentarà el seu nou treball, 'Dracula 3D'

Ara
2 min
'Antiviral', de Brandon Cronenberg

BarcelonaEn una trobada amb els fans del Festival de Sitges celebrada aquest dijous, el director del festival, Ángel Sala, va confirmar les darreres incorporacions a la graella del festival. La primera confirmació ha sigut 'Antiviral', el debut de Brandon Cronenberg, fill del conegut cineasta David Cronenberg, també representat al festival amb el seu darrer treball, 'Cosmopolis'. 'Antiviral', estrenat en la darrera edició del festival de Cannes a la secció An Certain Regard, és un 'thriller' protagonitzat per un tècnic d'una empresa de biotecnologia que comercialitza les malalties de les celebritats.

Sala també va confirmar ahir la participació al festival del film col·lectiu 'The ABC of Death', que reuneix 25 directors de tot el món, entre els quals hi ha noms coneguts com Xavier Gens, Nacho Vigalondo i Ti West. Cadascun s'adjudica una lletra de l'abecedari i tria una paraula començada per aquesta lletra. Amb aquesta paraula com a leitmotiv, els directors han rodat 25 curtmetratges centrats en la mort. L'última lletra de l'alfabet estava reservada per al director 'amateur' més votat en el concurs 'T is for Toilet'.

Altres títols que es podran veure a Sitges són la també coral 'V/H/S', cinta de terror dirigida per Adam Wingard, David Bruckner i –de nou– Ti West, en què cada director firma una de les tres històries del film que uns delinqüents visionen en les cintes VHS que envolten un cadàver. 'Excision', escrita i dirigida per Richard Bates, se centra en una estudiant de medicina pertorbada, aficionada a la cirurgia macabra, i 'You're next' és un 'slasher' que comença amb un aniversari de bodes esguerrat per una banda d'assassins amb intencions misterioses.

Sala també va anunciar a Sitges la presència d'un veterà mestre del terror: Dario Argento, el director de 'Suspiria' i 'Profondo rosso', que presentarà al festival el seu nou llargmetratge 'Dracula 3D', producció d'Enrique Cerezo, amb Rutger Hauer i Asia Argento.

stats