Cultura 16/08/2012

David Ruano: "Un divo del teatre pot ser estúpid però ha pencat molt"

Aquest fotògraf de teatre explica a l'ARA com treballa per fer els cartells de les principals produccions i la seva relació amb els artistes

Laura Serra
1 min
David Ruano: "Un divo del teatre pot ser estúpid però ha pencat molt"

BarcelonaEls grans teatres catalans i madrilenys, les millors companyies i les grans productores sempre encarreguen les fotografies d'escena a David Ruano. Els cartells del Nacional, del Romea o de les T de Teatre són seus, per exemple. És un home d'acció, treballador, apassionat. Li enveja a Ros Ribas, el degà de les fotos d'escena, l'època que va viure, els romàntics anys 70 i 80. En una entrevista a l'ARA, fa reflexions com les següents:

"Ara és mala època per a la bogeria, la creativitat i el risc. Tot s'ha d'assegurar i justificar, tot ha d'estar explicat, i així no es pot sorprendre"

"Al teatre, a diferència del cinema i la moda, l'actor conegut per collons és un 'currante'. La sort de treballar amb divos del teatre és que no hi ha trampa: pots ser més o menys estúpid, però has d'haver pencat molt"

"El teatre s'ha tornat més higiènic [respecte de la música], tot s'ha seccionat, un actor fa moltes produccions a l'any, i la imatge és una factura més que han de pagar"

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats