CINEMA
Cultura 25/08/2011

David Hyde Pierce: "Jo també sóc boníssim ballant sobre la taula"

Demà s'estrena 'El perfecto anfitrión', el debut del cineasta Nick Tomnay. El protagonitza David Hyde Pierce, famós pel seu paper de Niles Crane a 'Frasier'

Efe
2 min
David Hyde Pierce és Warwick, un gran amfitrió

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } David Hyde Pierce, conegut arreu pel seu paper de Niles Crane a la sèrie de la NBC Frasier, arriba demà a les nostres cartelleres amb El perfecto anfitrión. El debutant director de curtmetratges i programes televisius Nick Tomnay dirigeix aquest film, un híbrid que balla entre la comèdia i el thriller negre. Es tracta d'una obra subtil i detallista. I, el que és més important, compta amb un amfitrió de la categoria de Pierce, Warwick a la pel·lícula.

“Tinc una cosa en comú amb el personatge de Warwick: jo també sóc boníssim ballant sobre la taula”, diu Pierce entre rialles. El seu personatge és un tinent de policia que acull en John (Clayne Crawford), un noi problemàtic que un vespre es presenta a la seva meravellosa casa, com l'amic d'una amiga. La visita el sorprèn mentre prepara un sopar de luxe per a uns amics. Mica en mica descobreix que en John no és ben bé qui havia dit.

Hyde Pierce explica que el primer que el va cridar a acceptar aquest paper va ser el guió. En Nick Tomnay el va convèncer de seguida pel seu estil d'escriptura i, sobretot, pel seu sentit de l'humor. “Fins i tot tenint en compte que era un debutant vaig decidir córrer el risc i acceptar la proposta –diu Pierce–. És evident que l'he encertat”. L'actor recorda satisfet que el treball amb en Tomnay va ser “molt intens i curt. Només hi va haver 27 dies per rodar, i a la pel·lícula, que també és molt intensa, li va anar de meravella la pressió”.

Serà inevitable que molts dels acèrrims del psicoanalista Frasier Crane hi vegin el personatge que durant 11 anys va interpretar a la televisió. “Em sento molt afortunat per haver estat en Niles durant tant de temps –assegura el novaiorquès–. Aquest paper m'ha donat l'oportunitat de treballar en productes molt diferents. I el que és millor: m'ha dut a Broadway”. De Hamlet a Esperant Godot, passant per musicals com Spamalot o La Bête. “El teatre és el meu primer amor”, diu l'actor. Ara, amb 52 anys, ultima el seu debut en la direcció de musicals.

Però, tot i que la seva passió ronda els escenaris, sembla que aquesta última batalla a la gran pantalla li ha caigut de meravella. “Warwick és un personatge molt ben escrit, complex, que respon a qualsevol pregunta que et vulguis fer sobre ell– diu Pierce–. I després hi ha en Clayne, un noi encantador. S'hi treballa molt bé amb ell, i hem estat molt compenetrats. Tenir un enemic com ell ajuda molt”. Per acabar, no es pot resistir a afegir un: “M'ho he passat de por”.

stats