CULTURA
Cultura 26/03/2012

El nou director de la Fira Mediterrània vol que els artistes contemporanis catalans "dialoguin amb les arrels"

David Ibáñez pretén situar el certamen com un punt de trobada del sector cultural i les seves diferents disciplines

Acn
1 min
El nou director artístic de la Fira Mediterrània ha estat presentat oficialment aquest dilluns a l'ajuntament / ACN, Laura Busquets

BARCELONAEl nou director artístic de la Fira Mediterrània de Manresa durant els pròxims dos anys, David Ibáñez, ha sigut presentat oficialment aquest dilluns a l'Ajuntament de la capital del Bages.

El director artístic de la Fira ha explicat els reptes que s'ha marcat per al càrrec. En línies generals, Ibáñez creu que la Fira ha d'apostar per portar els artistes contemporanis catalans "a dialogar amb les arrels". A més, ha assenyalat que el certamen ha de proporcionar "nous horitzons artístics" i situar-se com a punt de trobada del sector cultural i de les seves diferents disciplines

En referència a la fundació Fira Mediterrània i a la seva presidència, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat que la Fira desenvolupa una tasca important per "construir la contemporaneïtat de la nostra traducció", i ha afegit que "els catalans tenim molt de talent i ens convé que existeixin plataformes perquè aquest actiu i la creativitat pugui sortir fora".

Respecte a la programació, el nou director no ha revelat cap detall sobre com té previst estructurar la Fira i si algunes de les actuacions giraran al voltant d'un artista principal o no. L'aportació de la Generalitat a la Fira Mediterrània de Manresa és de 800.000 euros, una xifra que, segons el conseller, s'ha intentat que no es vegi perjudicada pels ajustos pressupostaris.

stats