Teatre
Cultura 27/04/2012

El Romea s'encén amb el desig, el sexe i l'amor de 'L'habitació blava'

David Selvas dirigeix i interpreta amb Àurea Márquez, Maria Rodríguez i Nao Albet la versió que el britànic David Hare va fer del clàssic d'Schnitzler 'La ronda'

Ara
1 min
Nao Albert i Maria Rodríguez a 'L'habitació blava' / ACN, Pere Francesch

BARCELONAEn una societat saturada d'imatges de sexe i violència, el que potser és més transgressor és mostrar les febleses que afloren abans i després d'una escena de sexe. Aquest és el punt de partida de 'L'habitació blava', la posada en escena de l'obra del britànic David Hare que David Selvas pujarà a l'escenari del Teatre Romea a partir d'aquest diumenge. A més de dirigir-la, Selvas en serà el protagonista juntament amb Nao Albet, Maria Rodríguez i Àurea Màrquez.

'L'habitació blava' és una versió lliure i contemporània de l'obra de l'escriptor alemany Arthur Schnitzler 'La ronda'. El 1900 l'autor va descartar publicar-la pel seu contingut sexual i va reduir la seva difusió al seu cercle d'amics. Hare, al seu torn, va estrenar l'obra amb dos actors que interpretaven una desena de personatges i va eliminar les escenes de sexe (es va limitar a comentar-ne la durada). Selvas, que codirigeix l'obra amb l'actor i director Norbert Martínez, les ha recuperat per reblar el clau de la reflexió sobre l'amor el desig i el sexe que planteja el text. El director assegura, a més, que els espectadors es reconeixeran – i s'excitaran– en les trobades encadenades que formen l'obra. David Selvas ha dit que difícilment es podrien explicar les històries més íntimes sense el sexe i ha afegit que "estaria bé que 'L'habitació blava' deixés una mica calent al públic".

L'obra, que estarà en cartell fins al 10 de juny, coincidirà al teatre Goya amb la reposició d' una altra peça de David Hare, 'A cel obert', dirigida i protagonitzada per Josep Maria Pou.

stats