Còmic
Cultura 22/06/2011

Marvel mata Spider-Man

La mort del personatge, en un univers paral·lel, no afectarà la sèrie regular

Ricard Martín
1 min
Spider-Man

BarcelonaPeter Parker, l'alter ego fotògraf de Spider-Man, té una vida molt dura: de dia, víctima del mileurisme i el perenne càrrec de fotògraf freelance en un diari que l'esclavitza, i de nit a rebre les clatellades dels seus enemics. I encara ho passarà pitjor. En el número final de la sèrie Ultimate Comics Spider-Man, que es publica a Estats Units avui, morirà a mans del Follet Verd.

Però els fans del personatge no cal que es preocupin, perquè la trama d'aquesta sèrie és completament independent de l'univers Marvel. Passi el que passi, no afectarà la sèrie regular, Amazing Spider-Man. La mort, encara que dramàtica, no és inesperada: el guionista Brian Michael Bendis va anvançar el passat novembre que estava treballant en un arc argumental de vuit episodis anomenat La Mort de Spider-Man. “Morirà heroicament a mans del Follet Verd”, va augurar el guionista.

Bendis ha estat dibuixant aquesta sèrie de Spider-Man d'ençà l'any 2000, i assegura que per ell matar-lo ha sigut molt dur: “No mentiré, em fa cosa dir això en veu alta. Les llàgrimes em queien per les galtes mentre ho estava escrivint. El personatge ha estat amb mi molt de temps, representa una gran part de la meva vida”.

La mort d'un superheroi en sèries paral·leles o la seva posterior resurreció és un gran negoci dins el món del còmic: La mort de Superman, l'any 1992, va fer vendre a DC milions d'exemplars, en un moment en què les minses vendes del personatge l'estaven a punt de projectar vers la seva mort veritable, la comercial.

stats