Literatura
Cultura 28/09/2011

Un calvari com el de DSK, aquest dimecres a l'ARA Llegim

'Un escàndol sense importància', del guanyador del Premi Ramon Llull Carles Casajuana, és un dels títols que tindran protagonisme a les 9 pàgines que l'ARA dedica cada setmana als llibres

Ara
1 min
Ara llegim del 29 de setembre

BarcelonaDesprés de guanyar el Ramon Llull el 2009 amb L'últim home que parlava català, el diplomàtic i escriptor Carles Casajuana presenta Un escàndol sense importància, una novel·la sobre un advocat de prestigi que pretén passar a la posteritat lluitant contra la corrupció. Jordi Nopca l'interroga a l'ARA Llegim sobre el cas. Simona Skrabec en farà la lectura crítica i compara el cas del protagonista amb el "calvari" de DSK.

Occidente globalizado, de Gilles Lipovetsky i Hervé Juvin, Quinze lliçons sobre el llenguatge, de Jesús Tusón, El límit exacte dels nostres cossos, de Iolanda Batallé, i Las suites para violonchelo, d'Eric Siblin, són d'altres dels títols que analitzen els crítics de l'ARA.

L'entrevistat de la setmana és Jordi Soler, un altre escriptor amb la doble faceta d'autor i diplomàtic, fill d'exiliats republicans nascut a Veracruz, que acaba de treure al mercat dues novetats, la novel·la Diles que son cadáveres i els retrats Dalí y la más inquietante de las chicas ye-yé.

Com cada setmana, els articles d'"Els llibres i les coses", d'Ignasi Aragay, l'"Anem de tapes", d'Àlex Gutiérrez, i la crònica social i literària d'Eva Piquer. El secret d'un escriptor, que descobreix cada setmana Cristian Segura, ens il·lumina sobre Care Santos.

stats