MÚSICA
Cultura 06/05/2011

El Liceu celebra el Dia Europeu de l’Òpera amb una jornada de portes obertes

La soprano Marta Matheu, la mezzosoprano Claudia Schneider, el tenor Roger Padullés i el baríton Enric Martínez-Castignani, acompanyats del pianista Francisco Poyato, oferiran al Saló Miralls un recorregut antològic pel 'lied' i l'òpera alemanya, des de Mozart fins a Kurt Weill. El metro de Barcelona el celebrarà amb diferents recitals programats a l’intercanviador de Diagonal (L3-L5)

Redacció
2 min
Gran Teatre del Liceu

BarcelonaAvui, el Liceu organitza una jornada de portes obertes, des de les 10 h del matí i fins a les 18 h ininterrompudament, coincidint amb el Dia Europeu de l’Òpera. Es podran visitar els espais més emblemàtics del Teatre: la Sala, el Saló dels Miralls, el Foyer i el Cercle del Liceu, un clar exponent del Modernisme amb una excepcional col·lecció de pintures de Ramon Casas.

Durant tota la jornada al Saló dels Miralls s’oferiran actuacions musicals. Al matí, actuaran estudiants de cant de grau superior del Conservatori Superior de Música del Liceu (de 10 a 14 h). A la tarda (de 14 a 18 h) s’oferirà un recital amb les millors peces vocals dels principals compositors alemanys interpretades per quatre reconeguts cantants de la generació actual. La soprano Marta Matheu, la mezzosoprano Claudia Schneider, el tenor Roger Padullés i el baríton Enric Martínez-Castignani, acompanyats del pianista Francisco Poyato, oferiran un recorregut antològic pel lied i l’òpera alemanya, des de Mozart fins a Kurt Weill. A més, s’escoltarà l’estrena absoluta de dues cançons sobre textos poètics alemanys, composades per Enric Palomar i Albert Guinovart com a contribució especial a l’acte.

També es projectaran al Foyer tres òperes enregistrades al Liceu: La petita flauta màgica (10.30 h) i La Ventafocs (12.30 h), del Petit Liceu, i Manon (15.30 h), de J. Massenet.

El metro de Barcelona també servirà d’escenari per a la lírica en la segona edició del Dia Europeu de l’Òpera al metro. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha organitzat, en coordinació amb el Liceu, un recital de fragments d’òperes a càrrec d’estudiants del Conservatori del Liceu, amb motiu del Dia Europeu de l’Òpera, a l’intercanviador de metro de Diagonal (connexió entre les línies 3 i 5). Grans veus de l’òpera ressonaran en un escenari únic i amb una acústica molt especial, entre les 12 i les 14 hores i de 17 a 19 hores.

En el primer torn hi haurà un recital d’àries de soprano i duos d’òpera i sarsuela de la mà dels intèrprets Mar Jordana (soprano), Jorge Tello (baríton) i Elena Kolesnikova (pianista acompanyant). Així mateix, els artistes que actuaran a la tarda seran Vanessa Villanueva (soprano), Marta Huarte (soprano), Josep Vives (baríton) i Elena Kolesnikova (piano acompanyant).

La segona edició del Dia Europeu de l’Òpera al metro s’emmarca dins el programa Primavera Cultural de TMB.

stats