TEATRE
Cultura 19/03/2012

La celebració del Dia Mundial del Teatre s'estén a tot Catalunya

De dissabte 24 a dimarts 27, es vendrà el pa i la coca del teatre a un centenar de fleques del país. L'acte central serà el proper diumenge a la plaça de Catalunya

Ara
1 min
Presentació de l'acte

BARCELONAEl Dia Mundial del Teatre, que se celebra cada any el 27 de març, s'allargarà enguany durant quatre dies, de dissabte 24 a dimarts 27. Durant aquests dies, un centenar de fleques de Catalunya crearan el pa i la coca del teatre, una iniciativa que va començar l'any passat i que va tenir èxit, sobretot perquè el dissabte al migdia personatges famosos es dediquen a despatxar-lo. També es regalen vals de descompte per anar al teatre.

L'acte central serà aquest diumenge a la plaça Catalunya, on es llegirà el Manifest Internacional del Dia Mundial del Teatre, que aquest any ha escrit l'actor John Malkovich i llegirà Joan Vallès. En el breu manifest, Malkovich demana als professionals del teatre que el seu treball "ens ajudi a reflexionar sobre el que significa l'ésser humà i que aquesta reflexió sigui guiada pel cor, la sinceritat, el candor i la gràcia". També es llegirà el Manifest de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya escrit per Rosa Novell. L'acte estarà conduit per Pep Cruz i Mercè Arànega.

Joan Maria Gual, director de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya, ha assegurat que el Dia Mundial del Teatre hauria de ser "els 365 dies de l'any i que el teatre fos aquest punt de partida i de reflexió per l'ésser humà que es va inventar fa molts anys per reflectir les seves misèries i grandeses".

Aquesta iniciativa està organitzada per l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) i el Teatres Públics de Catalunya amb col·laboració amb la Federació Catalana d'Associacions de Gremis de Flequers.

stats