Cinema
Cultura 31/03/2013

Disney farà una versió exclusiva per a la Xina d''Iron Man 3'

La tercera part de les aventures de l'Home de Ferro s'estrenarà al gegant asiàtic amb escenes i personatges que no inclourà la versió destinada a la resta del món

Ara / Efe
1 min

BarcelonaDisney estrenarà a la Xina una versió especial i exclusiva d''Iron Man 3', la nova entrega de les aventures de l'Home de Ferro. El film, que enfronta el superheroi interpretat per Robert Downey Jr amb El mandarí (Ben Kingsley), es va rodar parcialment a la Xina, en col·laboració amb l'estudi xinès DMG Entertainment.

La portaveu del grup principal de comunicacions dels estudis Marvel, Melissa Zukerman, va avançar que la companyia no comentarà les raons per crear dues versions del film ni les diferències que hi haurà entre l'una i l'altra. L'actor Wang Xueqi apareixerà a les dues versions del film, però l'actriu Fan Bingbing només estarà a la versió destinada al mercat xinès, que inclourà escenes que no formaran part del muntatge que es podrà veure a les sales de la resta del món.

El número de pel·lícules estrangeres que es poden estrenar al país està limitat a 34 títols. És per això que els estudis nord-americans recorren a les coproduccions amb companyies xineses, ja que així no es comptabilitzen com a part de la quota estrangera. Tanmateix, aquestes coproduccions han de complir determinats requeriments del govern, com que una tercera part dels actors siguin xinesos, i incloure contingut cultural de la Xina.

Tot i les quotes a la producció estrangera del govern, els ingressos de Hollywood a la taquilla xinesa van superar durant el 2012 les xifres obtingudes al mercat japonès.

stats