CINEMA
Cultura 31/01/2012

Arrenca la 15ena edició del festival de documentals DocsBarcelona

El festival projectarà 26 documentals a diferents espais de la ciutat com els Cinemes Renoir Floridablanca, La Pedrera, el CCCB, la xarxa de biblioteques i el Petit Palau del Palau de la Música

Ara
2 min
El director de DocsBarcelona, Joan Gonzàlez

BarcelonaEl DocsBarcelona arrenca una edició que es perllongarà fins diumenge 5 de febrer. En aquest temps, el Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona oferirà 26 documentals a diferents espais del centre de la ciutat.

El director de DocsBarcelona, Joan Gonzàlez, ha ressaltat que és el festival documental de referència dins de l'Estat perquè uneix dues vessants: "la part dels espectadors i l'ajuda a que neixin noves obres, ja que no ens limitem a exposar obres que ja existeixen".

Ithemba (Hope) és el documental encarregat d'inaugurar el festival al Petit Palau del Palau de la Música. La cinta d'Elinor Burkett i Errol Webber està protagonitzada per Liyana, un grup de música format per persones que pateixen discapacitat amb l'objectiu de reivindicar-se com a músics amb una clara voluntat de lluita. Un documental ubicat a l'Àfrica, on els discapacitats són vistos com gent maleïda.

El festival tindrà lloc a diversos espais de la ciutat com els Cinemes Renoir Floridablanca, La Pedrera, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) o biblioteques de Barcelona. Documentals de tot el món omplen la programació del festival, amb cintes com ¡Vivan las antípodas! de Victor Kossakovsky (Alemanya), El Huaso de Carlo Guillermo Proto (Canadà), Phnom Penh Lullaby de Pawel Kloc (Polònia), dins de la secció oficial.

El director del festival ha assegurat que els objectius són "apropar el gènere documental al major nombre d'espectadors possibles i trobar per cada espectador la seva pel·lícula i per cada pel·lícula els seus espectadors".

Docs Barcelona, ofereix diversos premis: a millor pel·lícula documental, premi TV3 drets humans, premi TV3 nous talents, premi del públic o premi Teens & docs. Tot plegat, amb un jurat composat per Ángel Sala (president), Manuel Huerga, Lluís Miñarro, Carlos Rodríguez Ríos, Joan Pons i Tess Renaudo.

stats