Cinema
Cultura 05/02/2012

'At night, they dance', premi a la millor pel·lícula del DocsBarcelona 2012

El jurat ha destacat, en la categoria de drets humans, 'Give up tomorrow', de Michael Collins, i com a nou talent, 'How I filmed the war', de Yuval Sagiv. S'ha fet una menció especial a l'últim llargmetratge de Victor Kossakovsky, '¡Vivan las Antípodas!'

Ara
1 min
Cartell del XV DocsBarcelona

BarcelonaLa quinzena edició del DocsBarcelona ha recompensat amb els 6.000 € del premi a la millor pel·lícula At night, they dance, d'Isabelle Lavigne i Stéphane Thibault, "per la força dramàtica dels seus personatges i per les contradiccions que es plantegen entre tradició i supervivència". Pel que fa als 2.500 € del premi TV3 Drets Humans han estat per a Give up tomorrow, de Michael Collins, i els 2000 del premi TV3 Nou Talent per a How I filmed the war, de Yuval Sagiv. El premi del públic ha estat per a Dimanche à Brazzaville, d'Enrich Bach i Adrià Monés. El jurat ha volgut concedir una menció especial a ¡Vivan las Antípodas!, l'últim llargmetratge de Victor Kossakovsky.

Des de l'organització del DocsBarcelona s'ha fet una valoració "molt positiva" del festival, tant a nivell de públic, "amb una gran afluència, que fins i tot ha superat les expectatives" com a nivell d'indústria, "on s'han iniciat importants projectes de coproducció internacional".

stats