Accident mortal
Cultura 19/08/2011

S'eleven a cinc els morts per l'esfondrament d'un escenari a Bèlgica

Una forta tempesta ha fet caure dos escenaris al festival Pukkelpop de Bèlgica, un dels més multitudinaris d'Europa. El festival ha quedat cancel·lat

Redacció
1 min

BarcelonaJa són cinc les persones mortes al festival musical de Pukkelpop de Bèlgica, després que una violenta tempesta causés l'enfonsament de dos escenaris. Hi ha almenys vuit persones més que han quedat ferides i estan en estat greu i unes 65 que han patit ferides menors.

El temporal ha començat a primera hora de la tarda de dijous i ha travessat el país, tapant el sol i provocant danys al seu pas. Diversos assistents al festival han explicat a través del Twitter que havien patit un tornado. Els mitjans belgues relaten que la força del vent ha arrencat els arbres d'arrel i els ha llançat contra els escenaris, cosa que ha provocat l'ensorrament de les estructures.

El festival de Pukkelpop, situat a la localitat de Hasselt, a uns 60 quilòmetres de Brussel·les, és un dels més multitudinaris d'Europa, amb un aforament aproximat de 60.000 persones, la majoria gent jove. Bandes nord-americanes com els Foo Fighters o The Offspring estaven programades al festival, que ha cancel·lat totes les actuacions a primera hora d'aquest divendres.

Aquest desastre a Bèlgica arriba tot just cinc dies després que quatre persones perdessin la vida quan un altre escenari va caure a causa dels forts vents a Indiana, als Estats Units.

stats