MÚSICA
Cultura 14/05/2011

Bob Dylan desmenteix que la Xina li censurés 'Blowing in the wind' als concerts de Pequín i Xangai

El fet que no toqués la seva vella cançó convertida en oda a la llibertat va provocar tota mena d'especulacions. El músic intenta tallar-les en un comunicat a la seva web

Redacció
1 min

BarcelonaEl cantant Bob Dylan desmenteix que hagi estat censurat per actuar a la Xina. En un comunicat publicat a la seva web oficial aquest dissabte, Dylan intenta tallar les especulacions sorgides després dels dos concerts que ha fet a la Xina per primera vegada en la seva carrera, iniciada fa 50 anys. Va actuar a Pequín i Xangai el 6 i el 8 d'abril, i no hi va tocar la mítica Blowing in the wind, una de les seves velles cançons, considerada una oda a la llibertat.

En el text publicat, titulat, "Als meus fans", Dylan recorda que era la primera vegada que se li permetia actuar a la Xina i que els censors li van demanar el repertori previst i no li van fer rectificar res. "Vam tocar totes les cançons que teníem previstes", ha assegurat.

També ha negat que hi hagués poca gent als concerts, ja que segons ell es van vendre 12.000 entrades de les 13.000 disponibles i la resta es van donar als orfenats. Sobre el fet que no toqués Blowin in the wind i altres peces antigues, sinó que optés pels seus discos més recents, ha afirmat que ho va fer perquè el públic "era jove i la meva sensació és que no coneixien les primeres cançons".

stats