LLIBRES
Cultura 05/02/2011

L'adéu a Édouard Glissant

La família de Glissant s'acomiada del literat antillà a l'església de Saint-Germain-des-Prés de París, en una cerimònia íntima i recollida

Redacció
1 min

BarcelonaL'escriptor francès Édouard Glissant, nascut a Martinica l'any 1928, va morir dijous passat, després d'una llarga malaltia. El poeta, narrador i assagista antillà era una de les veus més populars de la cultura caribenya. A través de la seva poètica es va posicionar contra els llaços del colonialisme i l'esclavitud, i va fomentar la solidaritat entre els pobles i el respecte per la diversitat i el mestissatge. És especialment recordat al món francòfon per la seva teoria de la criollització. Va publicar assajos tan reconeguts com Faulkner, Mississippi o El discurs antillà, i novel·les com El llangardaix, que l'han convertit en un dels distingits de la literatura francesa.

Avui, la seva família li ha donat l'últim adéu, en una cerimònia senzilla i privada a l'església de Saint-Germain-des-Prés de París. Hi han assistit la seva dona, Sylvie Glissant, els seus fills i els seus amics íntims. Els acompanyaven el ministre de Cultura Frédéric Mitterrand i l'exprimer ministre Dominique de Villepin.

stats