Cultura tradicional
Cultura 18/03/2011

Mor Eduard Ventura, assessor artístic del Centre de la Dansa Tradicional Catalana

El coreògraf va ser escollit per la seva "trajectòria artística molt reconeguda" i els prop de 30 anys de dedicació a la dansa tradicional catalana

Redacció
1 min

BarcelonaEduard Ventura, que el 9 de març va ser designat assessor artístic del Centre de la Dansa Tradicional Catalana, ha mort a l'edat de cinquanta anys a causa d'un infart.

El coreògraf i mestre de dansa havia estat estretament vinculat a l'Esbart de Rubí, primer com a dansaire i després com a director, i també va treballar amb grups com l'Esbart Ciutat Comtal o el Joaquim Ruyra, de Blanes, entre d'altres.

El Centre de la Dansa Tradicional Catalana, ubicat a la fàbrica Espona de Rubí, va designar Ventura com a assessor artístic a principis de març per la seva "trajectòria artística molt reconeguda" i els prop de 30 anys de dedicació a la dansa tradicional.

El coreògraf va manifestar la voluntat de “preservació i formació”, així com d'“investigació, creació i expansió” de la dansa tradicional catalana. "Vivim en una societat complexa per la pressió de la cultura globalitzadora, que en el futur encara pot ser més potent. Per això hem de fer esforços per mantenir les identitats i, en el cas de la dansa, innovar com s'ha fet en altres èpoques clau per Catalunya", va manifestar en acceptar el càrrec.

El centre, la inauguració del qual estava prevista per demà amb una jornada de portes obertes, vol esdevenir la seu dels centres que es dediquen a la preservació, creació, recerca, formació i difusió de la dansa tradicional catalana.

stats