TEATRE
Cultura 22/11/2011

Gabino Diego i Eva Santolaria protagonitzen 'El apagón' al Teatre Condal

L'obra de Peter Shaffer ('Black comedy') dirigida per Yllana és una comèdia clàssica que juga amb les confusions de personatges en una apagada general

Laura Serra
1 min
'El apagón' al Teatre Goya

BarcelonaGabino Diego, Eva Santolaria i tot l'equip d'El apagón es feien els cecs aquest matí al Paral·lel de Barcelona, davant del Teatre Condal. En realitat, interpretaven els seus personatges. A Black Comedy, de Peter Shaffer, la llum té un paper clau. El quid de la comèdia és que tot ocorre en una apagada general, mentre els personatges estan a les fosques. La gràcia és que l'autor capgira la realitat i quan representa que estan a les fosques, a l'escenari hi ha llum i, per tant, l'espectador veu el que els personatges no veuen.

Joseph O'Curneen de la companyia madrilenya de teatre de gest Yllana dirigeix una comèdia clàssica –que a Barcelona havia interpretat Paco Morán als anys 70–, un vodevil que juga amb els cops, caigudes, confusions de personatges i embolics de faldilles d'un poca-pena, bona persona i romàntic interpretat per Gabino Diego. La seva nòvia oficial la interpreta Eva Santolaria i cinc personatges més els fan de veïns i comparses (Diego Molero, Paco Churruca, Ramón Merlo, Aurora Sánchez i Ledicia Sola).

L'estrena és aquest dimecres a Barcelona i a partir de gener farà temporada a Madrid, al Teatre Alcázar.

stats